Štvrtok, 21 November 2024

logo lumentv 330

Čerešňová bublanina

Čerešne sú ovocie pochádzajúce priamo z Ázie, ktorá je ich domovinou. Sú to sladké plody plné energie a dokážu nás krásne osviežiť hlavne v tých horúcich dňoch.

Tieto plody majú aj množstvo iných účinkov: Pomáhajú pri chudnutí, zlepšujú stav kĺbov, majú protizápalové účinky, chránia srdce a cievy, pomáhajú pri hojení rán, čistia pečeň a obličky.

A práve vďaka nim sme v rámci nášho kulinárskeho krúžku 5. 6. 2024 o 9.30 hod. piekli čerešňovú bublaninu. Čerešne sme si vlastnoručne natrhali v našej záhrade.

Ak by ste si chceli upiecť takúto bublaninu, tu je recept:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1bal. prášok do pečiva
  • 4 vajcia
  • 600g čerešní

 

Postup: V jednej mise si spoločne vymiešame všetky suroviny a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč. Na vrch uložíme čerešne a dáme piecť. Po upečení je vhodné posypať bublaninu práškovým cukrom zmiešaným s vanilkou.

Poobede sme sa všetci stretli v altánku pri kávičke a dobrom koláčiku. Posedenie sme si spríjemnili spevom. Už teraz sa tešíme na ďalší rok, kedy nám stromy opäť zarodia a my si budeme znova piecť.

Spracovala: M. Šurimová