Utorok, 19 Marec 2024

logo lumentv 330

Dobrý festival 2022

Jednou z obľúbených akcií, ktoré sme nemohli realizovať počas dvojročnej pandémie koronavírusu, sú akcie, na ktoré sme pravidelne pozývaní zdarma občianskym združením.

Tentokrát sme dostali pozvanie na Dobrý festival, ktorý sa konal 17.06.2022 v Prešove v priestoroch kúpaliska Delňa.

Na túto celodennú akciu sme sa veľmi tešili, hlavne na zábavu, tanec a obľúbenú kapelu IMT SMILE. Do Prešova sme sa dostali autobusom spolu s klientami Ondava DSS – Rakovec nad Ondavou, s ktorými nadväzujeme nové kamarátstva. Cesta bola príjemná a ubehla nám rýchlo.

Keďže nás po príchode do Prešova zastihol poriadny lejak, nenechali sme sa odradiť a tento čas sme strávili v obchodnom centre, kde sa naši klienti mali možnosť občerstviť výbornou zmrzlinou, iní si dopriali sladkú odmenu v podobe zákuska.

Keď prestalo pršať, presunuli sme sa priamo na miesto festivalu, kde nás už čakali organizátori, ktorí nás vtiahli do diania workshopov. Mali sme možnosť vyskúšať si maľovanie na tvár, enkaustiku - maľovanie horúcim voskom a maľovanie na textil. Po absolvovaní takýchto zábavných činností pohostili našich klientov pagáčikmi, pečenými klobáskami a chladeným nealkoholickým pivkom.

Okolo 15.00 hod. sme už zaujali svoje miesta pred pódiom, kde nám už hrala skupina Pressburger Klezmer Band, ktorá nám priblížila židovskú kultúru a ich piesne.

O 20.30 hod. sme s transparentmi a za búrlivého potlesku a skandovania našich klientov privítali skupinu IMT SMILE, ktorá zároveň krstila album k 30. výročiu účinkovania na hudobnej scéne. Ku krstu CD bol prizvaný aj známy hudobný raper KALI. Tento festival bol pre našich klientov pomerne náročný, ale zábavu sme si užili sme si veľmi užili a už sa tešíme na akú akciu nás pozvú nabudúce.

Spracovala PhDr. Klaudia Halasová