Je to u nás najobľúbenejší recept na domáci koláč. Výborná hrnčeková bublanina na Slovensku kraľuje letným koláčom. Hrnčekové koláče sú mimoriadne obľúbené, ich príprava je jednoduchá, chutia fantasticky a k ich príprave nepotrebujete žiadnu váhu. A práve to bol dôvod, aby sme aj my v našom zariadení urobili radosť naším klientom a spoločne sme si 16.06.2022 túto bublaninu upiekli.
Na prípravu višňovej bublaniny sme potrebovali tieto ingrediencie:
Cesto sme si pripravili tak, že sme zmiešali „suché a mokré" ingrediencie. V jednej miske sme zmiešali múku s kryštálovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske sme si metličkou vymiešali vajcia s mliekom a olejom. Potom sme do múky vliali „mokrú „ zmes a vymiešali si vláčne cesto. Plech sme vystlali papierom na pečenie a pripravené cesto sme naň vyliali.
Na takto pripravené cesto sme poukladali vykôstkované čerešne. Koláč sme piekli cca30 min. pri teplote 180C.
Po upečení sme hrnčekový koláč posypali práškovým cukrom zmiešaným s vanilkou. Úspech tohoto koláča bol zaručený. Popoludní si naši klienti posadali na lavičky v orechovej aleji a ochutnávka sa mohla začať.
Samozrejme ku koláču patrí aj káva a nechýbala aj veselá muzika, pri ktorej sa tancovalo a spievalo. Už teraz sa tešíme na ďalšiu sezónu višní.
Spracovala: Šurimová Martina