Štvrtok, 21 November 2024

logo lumentv 330

Hrnčeková čerešňová bublanina

Je to u nás najobľúbenejší recept na domáci koláč. Výborná hrnčeková bublanina na Slovensku kraľuje letným koláčom. Hrnčekové koláče sú mimoriadne obľúbené, ich príprava je jednoduchá, chutia fantasticky a k ich príprave nepotrebujete žiadnu váhu. A práve to bol dôvod, aby sme aj my v našom zariadení urobili radosť naším klientom a spoločne sme si 16.06.2022 túto bublaninu upiekli.

Na prípravu višňovej bublaniny sme potrebovali tieto ingrediencie:

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 hrnčeky kryštálového cukru
  • 1ks kypriaceho prášku
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 3ks vajec
  • 1 hrnček oleja.

Cesto sme si pripravili tak, že sme zmiešali „suché a mokré" ingrediencie. V jednej miske sme zmiešali múku s kryštálovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske sme si metličkou vymiešali vajcia s mliekom a olejom. Potom sme do múky vliali „mokrú „ zmes a vymiešali si vláčne cesto. Plech sme vystlali papierom na pečenie a pripravené cesto sme naň vyliali.

Na takto pripravené cesto sme poukladali vykôstkované čerešne. Koláč sme piekli cca30 min. pri teplote 180C.

Po upečení sme hrnčekový koláč posypali práškovým cukrom zmiešaným s vanilkou. Úspech tohoto koláča bol zaručený. Popoludní si naši klienti posadali na lavičky v orechovej aleji a ochutnávka sa mohla začať.

Samozrejme ku koláču patrí aj káva a nechýbala aj veselá muzika, pri ktorej sa tancovalo a spievalo. Už teraz sa tešíme na ďalšiu sezónu višní.

Spracovala: Šurimová Martina