Štvrtok, 28 Marec 2024

logo lumentv 330

Športový deň 2021

V roku 2020 bol v našom zariadení obnovený a upravený športový areál v severnej časti nášho areálu a vybudovaná orechová alej s lavičkami. Z dôvodu pandémie koronavírusu však nebolo možné využiť tento priestor na voľnočasové aktivity. Keďže letné počasie nám prialo a počas letných mesiacov sa situácia okolo pandémie upokojila, rozhodli sme sa zorganizovať po dlhých mesiacoch uzavretia, športový deň a vyskúšať funkčnosť nových športových priestorov.

Nakoľko organizovanie športového dňa nie je jednoduché, pracovníci sociálneho úseku si spoločne sadli a snažili sa tento deň čo najlepšie naplánovať. Do celej akcie bol zapojený nielen sociálny úsek, ale aj pracovníci technického úseku, zdravotníckeho úseku a samozrejme aj pracovníci stravovacej prevádzky. Príprava športovísk, ihriska, objednanie jednotných tričiek s logom nášho zariadenia, označovanie stanovíšť, stanovenie pravidiel vyhodnocovania disciplín až po zavesenie vlajky, naznačovalo tomu, že športový deň v našom zariadení sa blíži.

Celé podujatie a prípravy sa niesli od skorého rána v príjemnom športovom duchu a pri dobrej hudbe, ktorá sa niesla celým areálom. Počasie nám našťastie prialo. Športový deň otvoril ráno o 9.00 hod riaditeľ PaedDr. Štefan Čarný a vedúca úseku sociálnej práce a soc. rehabilitácie Ing. Mgr.Erika Papáková oboznámila všetkých súťažiacich s programom dňa a s plánovanými športovými disciplínami. Následne riaditeľ zariadenia slávnostným gongom zahájil športový deň .

Súťažilo sa vo viacerých športových disciplínach a to :

  • hod topánkou,
  • hod na basketbalový kôš,
  • ruské kolky,
  • slalom s tenisovou loptičkou
  • kop loptou do bránky.

 

Voľnou disciplínou bol petang a zároveň sa využil aj pri nerozhodnom výsledku viacerých súťažiacich. Súťažiaci si mali možnosť vybrať disciplíny, ktoré sa im najviac páčili a ktoré chceli absolvovať. Každá disciplína mala vyznačený a vymedzený konkrétny priestor a bola pripravená tak, aby ju každý hravo zvládol.

Do súťaží sa zapojilo spolu 45 klientov, medzi ktorými boli nielen chodiaci klienti, ale aj zdravotne postihnutí ľudia na invalidnom vozíčku. Súťažné disciplíny z recesie a pre zábavu absolvovali dokonca aj zamestnanci zdravotného či sociálneho úseku. Súťaženie bolo férové a samozrejme, ako to už býva zvykom, každý zúčastnený mal svoj Fan klub – osoby, ktoré im držali palce. Športové zápolenie prebiehalo v dopoludňajších hodinách. Na zdravotný stav klientov dohliadala zdravotná sestra.

Po absolvovaní športových súťaží sme počas obedovej pauzy vyhodnocovali výsledky. V každej disciplíne sa ohodnotili prvé tri miesta, ktoré dostali diplom, medailu a praktické vecné dary. Každý súťažiaci však bol odmenený multivitamínom.

Popoludní, po slávnostnom vyhodnotení a odovzdaní cien víťazom nasledovalo príjemné posedenie pri opekanej klobáske, slaninke a dobrom občerstvení. Kto mal záujem, mohol si po ukončení súťažných disciplín aj zatancovať na umelej tráve nášho ihriska, čo ocenili viacerí naši klienti. Športové dni dopadli na výbornú a ako sa hovorí : „ Sláva víťazom, česť porazeným" . Nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.

Celú akciu sme mohli uskutočniť iba vďaka sponzorom:

  • Tatrans s.ro – Ing. Andrej Timko, Rempo – Ing. Michal Timko, K – print Trebišov,
  • Cimbaľák, s.r.o. – mäsovýroba, Bardejov, Lekáreň Dr. Max - Mgr. Macko

 

Zapísala: PhDr. Halasová Klaudia

OZNAM

Od 1.6.2019 je v prevádzke Útulok pre rodičov a pre jednotlivcov s dieťaťom, na ul. Jesenského 83, Trebišov, ako organizačná súčasť zariadenia Lumen Trebišov. viac infomácií tu

Prezentácia Lumenu

Súbor v PDF formáte:

pdfprezentacia12.93 MB

Zmluvy, objednávky a faktúry sú zverejňované na stránke zriaďovateľa

ksk logo nove

Blahoželáme

Dnes : Soňa
Zajtra : Miroslav

Štatistika návštev

Počet zobrazení obsahu : 2024964